6 Mart 2016 Pazar

Yulaf Kepekli Karnibahar Mücveri

Yulaf kepeğini unun yerine kullanmaya başlayalı yaklaşık 2 ay oldu. Misafir dışında pek pasta, kurabiye yapmadığım için yemeklerde un yerine kullandım. Sonuç güzel ve yerken içinizi rahatlatan cinsten. :) Tarife gelince...

• Yarim kilo karnibahar 
• Abarti olmayacak sekilde beyaz peynir
• 1 yumurta 
• 1 çay bardağı süt
• 2 Yemek kaşığı yulaf kepeği
• Gönlünüze göre baharat 
• Tuz 

Yapılışı; 
Öncelikle karnıbaharlarımızın çiçek kısmını ayırıyor yıkıyor ve haşlıyoruz. Haşlanan karnıbaharları bir çatal yardımıyla derin bir kapta eziyoruz. Bunlar azcık beklesin :) 
Başka bir kapta peyniri yine çatal yardımıyla ezip yumurtayı ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Üzerine süt, yulaf kepeği ve baharatları ekleyip yulaf kepeğinin kabarması için 10 dakika bekletiyoruz. 
Bekleyen iki malzemeyi karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine serip 180 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz. 
Afiyet, şifa olsun :)



2 yorum:

  1. Tarif enfez görünüyor bende deneyeceğim en kısa zamanda bu arada sıkı bir takipçim Ayşem ;)

    YanıtlaSil
  2. Tarif enfez görünüyor bende deneyeceğim en kısa zamanda bu arada sıkı bir takipçim Ayşem ;)

    YanıtlaSil