• Yarim kilo karnibahar
• Abarti olmayacak sekilde beyaz peynir
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı süt
• 2 Yemek kaşığı yulaf kepeği
• Gönlünüze göre baharat
• Tuz
Yapılışı;
Öncelikle karnıbaharlarımızın çiçek kısmını ayırıyor yıkıyor ve haşlıyoruz. Haşlanan karnıbaharları bir çatal yardımıyla derin bir kapta eziyoruz. Bunlar azcık beklesin :)
Başka bir kapta peyniri yine çatal yardımıyla ezip yumurtayı ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz. Üzerine süt, yulaf kepeği ve baharatları ekleyip yulaf kepeğinin kabarması için 10 dakika bekletiyoruz.
Bekleyen iki malzemeyi karıştırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine serip 180 derecelik fırında yaklaşık 50 dakika pişiriyoruz.
Afiyet, şifa olsun :)

Tarif enfez görünüyor bende deneyeceğim en kısa zamanda bu arada sıkı bir takipçim Ayşem ;)
YanıtlaSilTarif enfez görünüyor bende deneyeceğim en kısa zamanda bu arada sıkı bir takipçim Ayşem ;)
YanıtlaSil